søndag 22. februar 2009

By:Larm @ Dagbladteltet fredag 20. februar

Hallaisen ke det går i, det e det det ståor i! Bergenstsunamien skyllet inn over teltet på Youngstorget fredag 20 februar. Masse kjente, både på scenen og på gulvet gjorde dette til en alle tiders kveld. Etterfesten på Frukt & Tobakk ble en fuktig affære :)

Først ut var tjommie Lars Vaular med fullt band. Dette er norsk rap på sitt beste. Nedpå og melodisk hiphop kan jeg like. Festivaler i det ganske land bør booke dette i sommer!



Neste band ut for kvelden var John Olav Nilsen & Gjengen. De har fått mye pressdekke i forkant, og forventningene var store. Siste jeg så disse gutta var på Trykkeriet i fjor vår, og da var det skranglete, men samtidig sjarmerende som en Lada på tur (Fadern hadde Lada da jeg var liten, så ikke noe vondt om Lada). Et knapt år senere framstår John Olav & Co som profesjonelle og med et intensivt sceneshow. John Olav har scenepersonligheten så mange andre vokalister mangler. Kan ses om og om igjen!



Så var det nyveiv fra Fjorden Baby! Sist jeg så disse var også på Trykkeriet en gang i fjor, og de har også finslipt lydbildet siden den gang. Her trøkkes det til med industrielle riff, seige dubelementer og herlige dopromanser. Sturle fremstår som en frontfigur med stor F.



Siste mann ut kommer ikke fra Bergen, men fra Bodø. Joddski Bong Bandolero har det siste året jobba med sin solo-skive "Krig & Kjærlighet", og dette var første konsert med soloprosjektet, og med fullt Studio Live band (som nå virkelig femstår som Norges beste reggae backingband!). Mobilen min hadde ikke mer minne til sistelåta Boyakka Boyakka, så her er åpningslåta. Listen lyrics!

Ingen kommentarer: